top of page
Klankschalen op het lichaam van een klant tijdens ontspanningsmassage

Klankschaal Ontspanningsmassage 

Tijdens de klankschaal ontspanningsmassage worden de Tibetaanse klankschalen op de voorkant en de achterkant van het lichaam geplaatst. De schalen worden in een rustig en harmonisch ritme aangeslagen. De trillingen van de klankschalen dringen diep door in het lichaam. De klanken en trillingen zorgen ervoor dat we uit ons denken worden gehaald en in ons voelen worden gebracht. Stress, spanning en onrust kunnen op deze manier worden verminderd. Na de klankschaalbehandeling blijft dit gevoel 1 tot 2 dagen merkbaar.

 

Door de behandeling vaker te herhalen heeft het een gunstig effect op ons algemeen gevoel van welbehagen en welbevinden. Voor het ondergaan van een klankschaalbehandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de klankschaal ontspanningsmassage bedraagt 1 uur. ​ Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina.

Prijs 75,- euro

Klankschaal behandelingen
Tibetaanse klankschaal met klopper

Klankschaal Chakra Behandeling

De klankschaal chakra behandeling is gericht op heling en zelfontwikkeling van ons als persoon. Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die rol spelen in het fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Tijdens de chakra klankschaal behandeling worden de zeven hoofdchakra’s behandeld. De 7 hoofdchakra’s zijn uitgelijnd langs de wervelkolom, van de stuit tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verbondenheid met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties. Tijdens de behandeling ben je met volledige aandacht aanwezig bij ieder chakra en wordt er gebruik gemaakt van krachtige affirmaties om de energie in ieder chakra te verlevendigen.

Met de klankschaal chakra behandeling verlevendigd de energie en balans in de chakra's. Dit kan leiden tot een betere fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt 1 uur en 30 minuten. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

 

Prijs 120,- euro

Klankschaal duo behandeling aan man en vrouw.

Klankschaal Duo Behandeling

De duo klankschaal behandeling is gericht op ontspanning en verbinding tussen jullie beide. Tijdens deze behandeling ontvang je met z'n tweeën een deepsound klankschaal ontspanningsmassage gevolgd door een mooi klankbad waarbij diverse klankschalen en andere instrumenten, zoals de gong, om jullie heen worden geplaatst. De klanken die worden gebruikt vloeien harmonisch in elkaar over. Doordat jullie de behandeling allebei tegelijk ontvangen ervaren jullie een sterk gevoel van verbondenheid.

 

De klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen zorgen ervoor dat we uit ons denken worden gehaald en in ons voelen worden gebracht. Stress, spanning en onrust kunnen op deze manier worden verminderd en ook na de klankschaalbehandeling blijft dit gevoel 1 tot 2 dagen merkbaar. 

 

Er wordt gedurende de behandeling gebruik gemaakt van de geur van essentiële oliën die een welzijn en stemming bevorderende invloed hebben. Na de behandeling voel je je diep ontspannen en verbonden met elkaar. Tevens krijgen jullie achteraf een kleine verrassing. Deze behandeling is heel leuk om samen te ervaren of om de ander cadeau te doen.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt ruim 1 uur. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

 

Prijs 140,- euro

klankschalen op lichaam tijdens energetische behandeling

Energetische maatwerk behandeling

In de energetische maatwerk behandeling is de behoefte en persoonlijke situatie van het individu het uitgangspunt. Vooraf vraag ik je welke klachten en thema’s specifieke aandacht nodig hebben. Dit kunnen onderwerpen zijn die zowel emotioneel, mentaal, spiritueel of fysiek een rol spelen. De 7 hoofdchakra’s worden hierin meegenomen.

 

Om de behandeling te verdiepen drinken we van tevoren een kop ceremoniële cacao. Tijdens de behandeling kan vervolgens een combinatie worden gemaakt van diverse klankschalen, de gong, tinska’s, koshi’s, massage en reiki. Daarbij word je geholpen diep te ontspannen met een begeleide meditatie.  Na de klankbehandeling wordt indien het weer het toelaat een korte wandeling in de natuur gemaakt waarin naar behoefte een paar praktische oefeningen worden uitgereikt die je als onderhoud kan gebruiken. Met de energetische maatwerk behandeling ligt de focus op het zorgen voor harmonie en balans in alle genoemde lagen.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt ruim 1,5 uur. Wil je graag ervaren wat deze behandeling voor je kan betekenen. Neem contact met me op en maak een afspraak via het contactformulier onderaan deze pagina. 

 

Prijs 140,- euro

Vrouw ontvangt Reiki behandeling bij De Helende Klank

Reiki Behandeling

Reiki is een alternatieve therapie die zijn oorsprong vindt in Japan in het begin van de 20e eeuw. Het woord "Reiki" is een combinatie van twee Japanse woorden: "rei", wat universeel betekent, en "ki", wat levensenergie of vitale kracht betekent. 

 

Tijdens een Reiki-sessie plaats ik mijn handen op of vlakbij het lichaam van de cliënt en laat de helende energie door je heen stromen. Een Reikibehandeling zorgt voor ontspanning, stressvermindering en bevordert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Tijdens de Reiki-sessie lig je op een (verwarmde) behandeltafel en worden de voor/- en achterzijde van het lichaam behandeld. Eventuele (pijn)klachten kunnen vooraf worden besproken om tijdens de behandeling echter aandacht te geven aan deze klachten. 

 

Tijdens de Reikibehandeling worden verschillende chakra’s meegenomen. Chakra's zijn energiecentra die een rol spelen in ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Er bevinden zich zeven hoofdchakra's die uitgelijnd zijn langs de wervelkolom, van de basis tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verband met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties. 

 

De voordelen van Reiki zijn onder andere:

 

Ontspanning en stressvermindering

Reiki zorg voor een diepe staat van ontspanning die stress en spanning kan helpen verminderen. Deze ontspanning kan positieve effecten hebben op zowel het fysieke als mentale welzijn.

 

Pijnbestrijding

Reiki kan helpen om pijn te verlichten door ontspanning te bevorderen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te versterken. 

 

Verbeterde energiestroom

Reiki helpt om de energiestroom van het lichaam in balans te brengen, blokkades op te heffen en een gevoel van algeheel welzijn te bevorderen.

 

Verbeterd emotioneel welzijn

Reiki sessies worden vaak ervaren als emotioneel rustgevend. Mensen ervaren een gevoel van kalmte, evenwicht en toegenomen emotionele veerkracht na het ontvangen van Reiki.

 

Aanvullende therapie

Reiki kan worden gebruikt als aanvullende therapie naast traditionele medische behandelingen om holistische genezing te bevorderen. Het is echter geen vervanging voor medische interventies.

De duur van een Reiki behandeling varieert van 30 tot 60 minuten. Een Reiki behandeling kan ook uitstekend gecombineerd worden met een klankschaalbehandeling. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

Prijzen:

- 35 minuten 35,- euro

- 60 minuten 70,- euro

Reiki
A9201393-2.jpg

Klanksessies Soundhealing

Regelmatig organiseer ik klankmeditatie sessies ook wel soundhealings genoemd. Bij een soundhealing worden de schalen niet op het lichaam geplaatst maar om de mensen heen. In de ruimte waar het klankbad wordt gegeven creëren ik een magische sfeer met mooie decoraties en fijne geuren van etherische oliën. 

Vanuit bedrijven, organisaties en instellingen is steeds meer vraag naar vormen van ontspanningssessies waaronder klankmeditatie. Inmiddels heb ik klanksessies gegeven voor de Nederlandse Politie, Hogeschool Utrecht, een bekende multinational en zorginstellingen. Op verzoek kan ik deze sessies aanbieden op elke gewenste geschikte locatie. 

 

Tijdens een soundhealing worden mensen ondergedompeld in een warm klankbad met verschillende klankinstrumenten.  Hierbij worden naast verschillende Tibetaanse klankschalen ook andere geluidsinstrumenten gebruikt zoals bijvoorbeeld de gong en koshi windchimes. De instrumenten worden zo bespeeld dat ze een harmonieus geheel vormen.  Het geeft een fijn ontspannen gevoel en alles kan even worden losgelaten.

 

Klankmeditatie sessies worden gegeven aan groepen vanaf zes personen. Bekijk de agenda voor meer informatie over aankomende events die gepland staan. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Sounhealing

Cadeaubon

Wanneer je iemand wil verrassen met een ervaring bij De Helende Klank kan je voor een vrij te besteden bedrag een cadeaubon bestellen. Deze is in te wisselen tegen iedere behandeling op de website. Leuk om te geven tijdens een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Als je een cadeaubon wil bestellen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Contra Indicaties waar men rekening mee moet houden.

Bij het ontvangen van een klankschaalmassage zijn er helaas een aantal contra-indicaties waar men rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere:

  • trombose;

  • epilepsie;

  • ernstige psychische ziektes;

  • zwangerschap;

  • vers littekenweefsel;

  • trauma's - indien cliënt nog niet aan verwerking hiervan toe is;

  • Pacemaker;

  • Stoma;

  • Stent; 

In een aantal gevallen is het mogelijk om met de klankschalen om de client heen te werken waardoor er bij sommige contra-indicaties wel meer mogelijk is.

bottom of page