top of page
Klankschalen op het lichaam van een klant tijdens ontspanningsmassage

Klankschaal Ontspanningsmassage 

Tijdens de klankschaal ontspanningsmassage worden de Tibetaanse klankschalen op de voorkant en de achterkant van het lichaam geplaatst. De schalen worden in een rustig en harmonisch ritme aangeslagen. De trillingen van de klankschalen dringen diep door in het lichaam. De klanken en trillingen zorgen ervoor dat we uit ons denken worden gehaald en in ons voelen worden gebracht. Stress, spanning en onrust kunnen op deze manier worden verminderd. Na de klankschaalbehandeling blijft dit gevoel 1 tot 2 dagen merkbaar.

 

Door de behandeling vaker te herhalen heeft het een gunstig effect op ons algemeen gevoel van welbehagen en welbevinden. Voor het ondergaan van een klankschaalbehandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de klankschaal ontspanningsmassage bedraagt 1 uur. ​ Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina.

Prijs 70,- euro

Tibetaanse klankschaal met klopper

Klankschaal Chakra Behandeling

De klankschaal chakra behandeling is gericht op heling en zelfontwikkeling van ons als persoon. Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die rol spelen in het fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Tijdens de chakra klankschaal behandeling worden de zeven hoofdchakra’s behandeld. De 7 hoofdchakra’s zijn uitgelijnd langs de wervelkolom, van de stuit tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verbondenheid met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties. Tijdens de behandeling ben je met volledige aandacht aanwezig bij ieder chakra en wordt er gebruik gemaakt van krachtige affirmaties om de energie in ieder chakra te verlevendigen.

Met de klankschaal chakra behandeling verlevendigd de energie en balans in de chakra's. Dit kan leiden tot een betere fysieke, emotionele en spirituele gezondheid. Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt 1 uur en 30 minuten. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

 

Prijs 120,- euro

Klankschaal duo behandeling aan man en vrouw.

Klankschaal Duo Behandeling

De duo klankschaal behandeling is gericht op ontspanning en verbinding tussen jullie beide. Tijdens deze behandeling ontvang je met z'n tweeën een deepsound klankschaal ontspanningsmassage gevolgd door een mooi klankbad waarbij diverse klankschalen en andere instrumenten, zoals de gong, om jullie heen worden geplaatst. De klanken die worden gebruikt vloeien harmonisch in elkaar over. Doordat jullie de behandeling allebei tegelijk ontvangen ervaren jullie een sterk gevoel van verbondenheid.

 

De klanken en trillingen van de Tibetaanse klankschalen zorgen ervoor dat we uit ons denken worden gehaald en in ons voelen worden gebracht. Stress, spanning en onrust kunnen op deze manier worden verminderd en ook na de klankschaalbehandeling blijft dit gevoel 1 tot 2 dagen merkbaar. 

 

Er wordt gedurende de behandeling gebruik gemaakt van de geur van essentiële oliën die een welzijn en stemming bevorderende invloed hebben. Na de behandeling voel je je diep ontspannen en verbonden met elkaar. Tevens krijgen jullie achteraf een kleine verrassing. Deze behandeling is heel leuk om samen te ervaren of om de ander cadeau te doen.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt ruim 1 uur. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

 

Prijs 140,- euro

Vrouw ontvangt Reiki behandeling bij De Helende Klank

Reiki Behandeling

Reiki is een alternatieve therapie die zijn oorsprong vindt in Japan in het begin van de 20e eeuw. Het woord "Reiki" is een combinatie van twee Japanse woorden: "rei", wat universeel betekent, en "ki", wat levensenergie of vitale kracht betekent. 

 

Tijdens een Reiki-sessie plaats ik mijn handen op of vlakbij het lichaam van de cliënt en laat de helende energie door je heen stromen. Een Reikibehandeling zorgt voor ontspanning, stressvermindering en bevordert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Tijdens de Reiki-sessie lig je op een (verwarmde) behandeltafel en worden de voor/- en achterzijde van het lichaam behandeld. Eventuele (pijn)klachten kunnen vooraf worden besproken om tijdens de behandeling echter aandacht te geven aan deze klachten. 

 

Tijdens de Reikibehandeling worden verschillende chakra’s meegenomen. Chakra's zijn energiecentra die een rol spelen in ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Er bevinden zich zeven hoofdchakra's die uitgelijnd zijn langs de wervelkolom, van de basis tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verband met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties. 

 

De voordelen van Reiki zijn onder andere:

 

Ontspanning en stressvermindering

Reiki zorg voor een diepe staat van ontspanning die stress en spanning kan helpen verminderen. Deze ontspanning kan positieve effecten hebben op zowel het fysieke als mentale welzijn.

 

Pijnbestrijding

Reiki kan helpen om pijn te verlichten door ontspanning te bevorderen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te versterken. 

 

Verbeterde energiestroom

Reiki helpt om de energiestroom van het lichaam in balans te brengen, blokkades op te heffen en een gevoel van algeheel welzijn te bevorderen.

 

Verbeterd emotioneel welzijn

Reiki sessies worden vaak ervaren als emotioneel rustgevend. Mensen ervaren een gevoel van kalmte, evenwicht en toegenomen emotionele veerkracht na het ontvangen van Reiki.

 

Aanvullende therapie

Reiki kan worden gebruikt als aanvullende therapie naast traditionele medische behandelingen om holistische genezing te bevorderen. Het is echter geen vervanging voor medische interventies.

De duur van een Reiki behandeling varieert van 30 tot 60 minuten. Een Reiki behandeling kan ook uitstekend gecombineerd worden met een klankschaalbehandeling. Boek deze behandeling via het contactformulier onderaan deze pagina. 

Prijzen:

- 35 minuten 35,- euro

- 60 minuten 70,- euro

3J3A8063.jpg

Klanksessies Soundhealing

Regelmatig organiseer ik klanksessies ook wel soundhealings genoemd. Bij een soundhealing worden de schalen niet op het lichaam geplaatst maar om de mensen heen. In de ruimte waar het klankbad wordt gegeven creëren we een magische sfeer met mooie decoraties en fijne geuren van etherische oliën. 

 

Tijdens een soundhealing worden mensen ondergedompeld in een warm klankbad met verschillende klankinstrumenten. Regelmatig zijn er mooie samenwerkingen waarbij ik klanken toevoeg aan cacaocirkels, ademwerk en Qi Gong sessies. Hierbij worden naast verschillende Tibetaanse klankschalen ook andere geluidsinstrumenten gebruikt zoals bijvoorbeeld de gong en koshi windchimes. De instrumenten worden zo bespeeld dat ze een harmonieus geheel vormen.  Het geeft een fijn ontspannen gevoel en alles kan even worden losgelaten.

 

Voor zorginstellingen kan ik klanksessies verzorgen op locatie. Een klanksessie kan worden gegeven aan groepen vanaf zes personen. Bekijk de agenda voor meer informatie over aankomende events die gepland staan. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Contra Indicaties waar men rekening mee moet houden.

Bij het ontvangen van een klankschaalmassage zijn er helaas een aantal contra-indicaties waar men rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere:

  • trombose;

  • epilepsie;

  • ernstige psychische ziektes;

  • zwangerschap;

  • vers littekenweefsel;

  • trauma's - indien cliënt nog niet aan verwerking hiervan toe is;

  • Pacemaker;

  • Stoma;

  • Stent; 

In een aantal gevallen is het mogelijk om met de klankschalen om de client heen te werken waardoor er bij sommige contra-indicaties wel meer mogelijk is.

bottom of page