top of page

BEHANDELINGEN

Er zijn verschillende behandelmethodes die ik toepas tijdens een klankschaalbehandeling. De onderdelen die hieronder staan genoemd maken onderdeel uit van de behandeling. Als er behandelonderdelen bij zitten die je aanspreken dan kan ik deze samenstellen op basis van jouw behoefte. Het aantal minuten die je kiest voor een behandeling zijn bepalend met welke behandelmethodes er kunnen worden ingezet. In het menu 'tarieven' op de website staan de behandeltijd met de daarbij horende kosten vermeld. Onderaan deze pagina staan een aantal contra-indicaties waar mensen rekening mee moeten houden als ze een behandeling willen ondergaan. Neem gerust vrijblijvend contact op bij eventuele vragen.

Ontspanningsmassage
Tijdens een klankschaalmassage zet ik de klankschalen op het lichaam. De klank en trilling van de schalen werken diep door in het lichaam en hebben een ontspannende werking. Je komt even tot stilstand en bent aanwezig in het hier en nu. Het brengt je dichterbij je eigen centrum. Mensen met spanningsklachten, paniek en angstklachten, nervositeit en burn-out verschijnselen kunnen veel baat hebben bij een ontspanningsmassage. Ook als je geen klachten hebt maar gewoon behoefte hebt aan ontspanning is deze behandeling erg fijn

klankschaal behandeling met klankschalen in praktijk in Hilversum

Voetmassage
Het brengen van de klankschaal op de voeten heeft een ontspannende werking en zorgt tevens voor gronding. Het zet je weer even met beide benen op de grond. Aanwezig in het hier en nu. De voetmassage wordt over het algemeen toegepast aan het begin van iedere behandeling. Met onze voeten raken we de aarde en zijn we ermee verbonden. Aandacht voor de voeten is daarom een belangrijk onderdeel binnen de behandeling.

Klankschaal voetmassage op behandeltafel in de praktijk van De Helende Klank in Hilversum.

Gronding
Teveel in het hoofd, te weinig in het hart. Tijdens onze dagelijkse bezigheden lopen we soms aan onszelf voorbij. Een goede gronding is de basis waarin je stevig met twee benen op de grond staat en je je in balans voelt. We zijn ons niet altijd bewust dat we ongegrond raken, waardoor we uiteindelijk ook uit balans raken. Met behulp van een behandelmethode waarbij de klankschaal wordt ingezet voor gronding zal je je weer beter in je lichaam voelen.

3J3A7971.jpg

Energiedoorstroming
Een goede energiedoorstroming is belangrijk om je fit en energiek te voelen. Er kunnen oorzaken zijn waardoor energie niet goed doorstroomd. Dit kan ook gepaard gaan met bepaalde pijnklachten. De klank en trilling van klankschalen kunnen worden ingezet om energiebanen weer op een goede manier door te laten stromen. Plaatsen in het lichaam waar zich bepaalde pijnklachten voordoen kunnen op deze manier worden verlicht en herstel wordt bespoedigd.

Klankschalen op de handen van klankschaalbehandelaar Eric Broere van De Helende Klank te Hilversum.

De Klanktempel
Door je te omhullen met een deken van klank zal je een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. De energie in de klanktempel zorgt ervoor dat je even helemaal aanwezig bent in het hier en nu. De kracht van het NU zorgt ervoor dat je met afstand het denken kan observeren zonder hier volledig in op te gaan. Dit heeft een rustgevende en diepe ontspannende werking en brengt je in contact met je eigen centrum.

Klankschaal behandeling in de natuur door Eric Broere van De Helende Klank.

Mineral Empowerment
De kracht van edelstenen zijn fascinerend en inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De meeste mensen hebben wel een of meerdere stenen die een belangrijke werking voor ze hebben. De energetische werking van deze stenen kunnen met behulp de klankschaal een boost krijgen waarbij de werking van de edelsteen krachtig met je verbonden wordt. 

Edelstenen die met de klankschaal worden versterkt tijdens een behandeling van Eric Broere, klankschaalbehandelaar van De Helende Klank uit Hilversum.

Helaas gelden er een aantal contra-indicaties voor een klankschalen behandeling:
– Trombose
– Epilepsie
– Hartproblemen zoals een hartritmestoornis en/of een pacemaker
– Zwangerschap
– Kortgeleden geopereerd
– In behandeling voor kanker

 

Heb je een indicatie voor een psychose of schizofrenie, of last van (één van de) bovenstaande klachten? Dan kun je helaas geen klankschalen behandeling ondergaan.

bottom of page