top of page

Klankschaal Ontspanningsmassage 

Tijdens de klankschaal massage gericht op ontspanning worden de Tibetaanse klankschalen op de voorkant en de achterkant van het lichaam geplaatst. De schalen worden in een rustig en harmonisch ritme aangeslagen. De trillingen van de klankschalen dringen diep door in het lichaam. De klanken en trillingen zorgen ervoor dat we uit ons denken worden gehaald en in ons voelen worden gebracht. Stress, spanning en onrust kunnen op deze manier worden verminderd.


Na de klankschaalbehandeling blijft dit gevoel 1 tot 2 dagen merkbaar. Door de behandeling vaker te herhalen heeft het een gunstig effect op ons algemeen gevoel van welbehagen en welbevinden.

Voor het ondergaan van een klankschaalbehandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

De duur van de klankschaal ontspanning massage bedraagt 1 uur. 

Uitwisseling 75,- euro

Klankschaal massage voor ontspanning met klankschaal op het lichaam
Klankschaal behandelingen

Klankschaal Chakra Behandeling

De klankschaal chakra behandeling is gericht op heling en zelfontwikkeling van ons als persoon. Chakra's zijn energiecentra in het lichaam die rol spelen in het fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

 

Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Tijdens de chakra klankschaalbehandeling worden de zeven hoofdchakra’s behandeld. De 7 hoofdchakra’s zijn uitgelijnd langs de wervelkolom, van de stuit tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verbondenheid met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties.

 

Tijdens de behandeling ben je met volledige aandacht aanwezig bij ieder chakra en wordt er gebruik gemaakt van krachtige affirmaties om de energie in ieder chakra te verlevendigen.

Met de klankschaal chakra behandeling verlevendigd de energie en balans in de chakra's. Dit kan leiden tot een betere fysieke, emotionele en spirituele gezondheid.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

De duur van de behandeling bedraagt 1 uur en 30 minuten. 

Uitwisseling 125,- euro

Full moon klankschaal tijdens chakra behandeling

Klankschaal Duo Behandeling

De duo klankschaal behandeling is gericht op ontspanning en verbinding tussen jullie beide. Tijdens deze behandeling ontvang je met z'n tweeën een deepsound klankschaal ontspanningsmassage gevolgd door een mooi klankbad waarbij diverse klankschalen en andere instrumenten, zoals de gong, om jullie heen worden geplaatst. De klanken die worden gebruikt vloeien harmonisch in elkaar over. Doordat jullie de behandeling allebei tegelijk ontvangen ervaren jullie een sterk gevoel van verbondenheid.

 

Er wordt gedurende de behandeling gebruik gemaakt van de geur van essentiële oliën die een welzijn en stemming bevorderende invloed hebben. Na de behandeling voel je je diep ontspannen en verbonden met elkaar. Tevens krijgen jullie achteraf een kleine verrassing. Deze behandeling is heel leuk om samen te ervaren of om de ander cadeau te doen.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt ruim 1 uur. 

 

Uitwisseling 140,- euro

Duo klankschaal sessie met klankschaalmassage en soundhealing voor twee personen in Praktijk De Helende Klank te Hilversum

Gongbad

De gong is een krachtig instrument met een breed spectrum aan tonen van laag tot hoog. De trillingen en tonen van de gong kunnen intens ons lichaam binnenkomen. De gong heeft een diepe in- en uitwerking op onze lichaamscellen en de verschillende lagen van ons lichaam. Je kan de werking vergelijken met een oceaan waarin je wordt overspoeld met verschillende grote van golfen. 

 

Wat er ook vast zit in ons lichaam, of dat nu spiritueel, fysiek, mentaal of emotioneel is, de gong weet met zijn kracht alles los te maken. Je kunt ervaren dat je werkelijk hebt los kunnen laten, wat een diep gevoel van verlichting en helderheid kan geven. Je energie zal hierna weer vrijuit kunnen stromen.

Door training en opleiding heb ik ervaring opgedaan in de techniek, werking en toepassing van dit instrument. Het ondergaan van een gongbad kan intens aanvoelen. Als behandelaar realiseer ik mij deze intensiteit. Daarom bespeel ik de gong met veel respect en beheersing, waardoor de ervaring over het algemeen zeer prettig aanvoelt. Het is een magisch instrument met unieke eigenschappen die ik graag therapeutisch inzet voor mijn klanten. 

Voor het ondergaan van een behandeling gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van een gongbad bedraagt 1 uur.  

Uitwisseling 75,- euro

IMG_6082.JPG
Gongbad

Energetische maatwerk behandeling

In de energetische maatwerk behandeling is de behoefte en persoonlijke situatie van het individu het uitgangspunt. Vooraf vraag ik je welke klachten en thema’s specifieke aandacht nodig hebben. Dit kunnen onderwerpen zijn die zowel emotioneel, mentaal, spiritueel of fysiek een rol spelen. De 7 hoofdchakra’s worden hierin meegenomen.

 

Om de behandeling te verdiepen drinken we van tevoren een kop ceremoniële cacao. Tijdens de behandeling kan vervolgens een combinatie worden gemaakt van diverse klankschalen, de gong, tinska’s, koshi’s, massage en reiki. Daarbij word je geholpen diep te ontspannen met een begeleide meditatie.  Na de klankbehandeling wordt indien het weer het toelaat een korte wandeling in de natuur gemaakt waarin naar behoefte een paar praktische oefeningen worden uitgereikt die je als onderhoud kan gebruiken. Met de energetische maatwerk behandeling ligt de focus op het zorgen voor harmonie en balans in alle genoemde lagen.

 

Voor het ondergaan van een behandeling is het belangrijk gemakkelijke kleding aan te trekken zonder knopen of ritsen. Voor de behandelingen waar de klankschalen op het lichaam worden geplaatst gelden een aantal contra-indicaties. Je kunt deze vinden op het onderste gedeelte van de pagina.

 

De duur van de behandeling bedraagt ruim 1,5 uur. 

 

Uitwisseling 140,- euro

Voetschaal klankschaal met grote klopper in de praktijkruimte van De Helende Klank.

Reiki Behandeling

Reiki is een alternatieve therapie die zijn oorsprong vindt in Japan in het begin van de 20e eeuw. Het woord "Reiki" is een combinatie van twee Japanse woorden: "rei", wat universeel betekent, en "ki", wat levensenergie of vitale kracht betekent. 

 

Tijdens een Reiki-sessie plaats ik mijn handen op of vlakbij het lichaam van de cliënt en laat de helende energie door je heen stromen. Een Reikibehandeling zorgt voor ontspanning, stressvermindering en bevordert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Tijdens de Reiki-sessie lig je op een (verwarmde) behandeltafel en worden de voor/- en achterzijde van het lichaam behandeld. Eventuele (pijn)klachten kunnen vooraf worden besproken om tijdens de behandeling echter aandacht te geven aan deze klachten. 

 

Tijdens de Reikibehandeling worden verschillende chakra’s meegenomen. Chakra's zijn energiecentra die een rol spelen in ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Het woord "chakra" komt uit het Sanskriet en betekent "wiel" of "schijf". Er bevinden zich zeven hoofdchakra's die uitgelijnd zijn langs de wervelkolom, van de basis tot de kruin van het hoofd. Elke chakra staat in verband met verschillende kwaliteiten, kleuren, elementen en emoties. 

 

De duur van een Reiki behandeling varieert van 30 tot 60 minuten. Een Reiki behandeling kan ook uitstekend gecombineerd worden met een klankschaalbehandeling. 

Uitwisseling:

- 35 minuten 35,- euro

- 60 minuten 70,- euro

Behandelaar Eric geeft klant een Reiki behandeling.
Reiki

Klanksessies Soundhealing

Regelmatig organiseer ik klankmeditatie sessies ook wel soundhealings genoemd. Bij een soundhealing worden de schalen niet op het lichaam geplaatst maar om de mensen heen. In de ruimte waar het klankbad wordt gegeven creëren ik een magische sfeer met mooie decoraties en fijne geuren van etherische oliën. 

Vanuit bedrijven, organisaties en instellingen is steeds meer vraag naar vormen van ontspanningssessies waaronder klankmeditatie. Inmiddels heb ik klanksessies gegeven voor de Nederlandse Politie, Hogeschool Utrecht, een bekende multinational en zorginstellingen. Op verzoek kan ik deze sessies aanbieden op elke gewenste geschikte locatie. 

 

Tijdens een soundhealing worden mensen ondergedompeld in een warm klankbad met verschillende klankinstrumenten.  Hierbij worden naast verschillende Tibetaanse klankschalen ook andere geluidsinstrumenten gebruikt zoals bijvoorbeeld de gong en koshi windchimes. De instrumenten worden zo bespeeld dat ze een harmonieus geheel vormen.  Het geeft een fijn ontspannen gevoel en alles kan even worden losgelaten.

 

Klankmeditatie sessies worden gegeven aan groepen vanaf zes personen. Bekijk de agenda voor meer informatie over aankomende events die gepland staan. Informeer naar de mogelijkheden.

Klankschaal sessie met klankschalen en gong tijdens het geven van klankbad
Klankbad

Cadeaubon

Wanneer je iemand wil verrassen met een ervaring bij De Helende Klank kan je voor een vrij te besteden bedrag een cadeaubon bestellen. Deze is in te wisselen tegen iedere behandeling op de website. Leuk om te geven tijdens een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Als je een cadeaubon wil bestellen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Contra Indicaties waar men rekening mee moet houden.

Bij het ontvangen van een klankschaalmassage zijn er helaas een aantal contra-indicaties waar men rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere:

  • trombose;

  • epilepsie;

  • ernstige psychische ziektes;

  • zwangerschap;

  • vers littekenweefsel;

  • trauma's - indien cliënt nog niet aan verwerking hiervan toe is;

  • Pacemaker;

  • Stoma;

  • Stent; 

In een aantal gevallen is het mogelijk om met de klankschalen om de client heen te werken waardoor er bij sommige contra-indicaties wel meer mogelijk is.

Contact behandelingen
bottom of page