top of page

De weg naar binnen door middel van klank

Tijdens de laatste klankmeditatie hoorde ik iemand zeggen: "Ik merkte dat ik even nergens meer aan dacht en ervaarde een leegte en stilte in mij. Vanuit dit moment kreeg ik later antwoord op een vraag waar ik mee rondliep." Wat een prachtige ervaring dacht ik toen ik dit hoorde.


Klankschalen brengen prachtige tonen en vibraties met geluidsgolven voort. Laag vibrerende tonen hebben een grondende werking en zorgen ervoor dat je lichaam en geest in een ontspannen staat terecht komen. Als ik dit moment voor mij visualiseer zie ik een grote walvis die net boven de oppervlakte van de oceaan komt en vervolgens vloeiend onder de zeespiegel duikt. Ik zie het water als het klankbad wat ons omhuld en meedraagt gedurende de sessie.


Als je dit moment van innerlijke rust ervaart lukt het ons om dichtbij onszelf te komen en met aandacht het huidige moment te ervaren. Zoals de eerder genoemde deelnemer aangaf ontstond er een lege stilte waarin er geen gedachten waren. Ik geloof dat er veel antwoorden en inzichten tevoorschijn kunnen komen vanuit deze staat. In een harmonische staat komen geeft een gevoel van veiligheid en welbehagen. Hoe geweldig is het dat dit gevoel in ons zit.


Ik ben zeer dankbaar dat ik mensen mag helpen de reis naar binnen te maken met helende klanken. Voor mijzelf is dit proces ook bijzonder helend. Iedere keer weer voel ik de stilte en rust ontstaan. Het moment waar je voelt thuis te komen in jezelf. Wat er ook tevoorschijn komt is prima. Door jezelf over te geven ontstaat vertrouwen.


Dat is denk ik mijn belangrijkste intentie in het werken met klankschalen. Mensen helpen te kalmeren en thuis te komen in zichzelf. Tot nu toe zijn bij alle sessies de ervaringen van mensen verschillend. Wat grotendeels overeenkomt is de diepe ontspannende werking en de rust die het teweeg brengt.



31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page