top of page

Klankschaal sessie voor zorginstelling in Hilversum

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Ik werd recent benaderd door een zorginstelling voor demente ouderen met de vraag of ik een klankschaal sessie wilde geven. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om een klankbad te verzorgen voor verschillende doelgroepen. Zo ook voor mensen met vormen van dementie. Het was de eerste keer voor mij dat ik voor deze doelgroep een klankschaal concert mocht geven. Voordat ik het klankbad mocht verzorgen ben ik uitgenodigd om kennis te maken met iemand van het zorgteam. Ik werd heel hartelijk ontvangen en zat aan tafel met degene die mij benaderd had temidden van de bewoners van de zorginstelling. Wat een liefdevolle plek waarbij ik direct een groot gevoel van dankbaarheid ervoer dat men mij had uitgenodigd. Het viel mij op dat er veel aandacht was voor de bewoners en dat er een huiselijke sfeer hing. Ook heb ik kennis mogen maken met meerdere bewoners en sommige mensen waren nieuwsgierig en benieuwd wie ik was en wat ik kwam doen. Vervolgens heb ik een rondleiding gehad en de plek gezien waar ik uiteindelijk de klanksessie zou gaan geven. Een mooie lichte plek met uitzicht op een tuin met veel planten en bloemen. Ook de energie in deze ruimte voelde heel goed. Het was de bedoeling dat ik het klankbad zou geven voor een groep van ongeveer zes bewoners.

Klankschaal sessie in zorginstelling in Hilversum door Eric Broere van De Helende Klank

Tijdens de klanksessie was de dochter van een van de bewoners aanwezig, Ze keek me na het klankconcert aan en glimlachte. Ze zei dat ze het zo bijzonder vond wat het met de mensen deed. Ik vroeg haar of ze met wij wilde delen wat haar was opgevallen. Ze vertelde me dat haar moeder over het algemeen spanning in haar lijf had en tijdens het klankschaalconcert merkbaar ontspannen was. Wat fantastisch om te horen en dit is precies de intentie waarmee ik klankschaal therapeut ben geworden. Mensen ontspanning en rust geven. Zo mooi om dat dan terug te krijgen. Het was een geweldige ervaring en ik hoop dit in de toekomst vaker te mogen doen voor zorginstellingen. Mijn dankbaarheid is zeer groot.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page